castell d'Alaro

namaste

Castell d'Alaro

tæt på himlen

silent kloster retreat

et stille retreat på toppen af et bjerg i et gammelt kloster kan betyde en særlig chance for at opleve indre fred og ro...

 

Castell d'Alaro er en gammel borgruin med et velbevaret moderniseret lille kloster.

se billedgalleriet her

 

vi bor enkelt med ingen rindennde vand og kun (regn)vand i derfor begrænset mængde + mulighed for at gå rigtigt i bad.

 

borgen er bygget på toppen af et bjerg i godt 821 meters højde, hvortil man udelukkende kan komme gående.

 

Castell d'Alaro er bygget i 821 meters højde på toppen af et bjerg med den skønneste udsigt 360 grader rundt og pinjeskov så langt øjet rækker...

 

vi dyrker yoga på den skønneste udsigtsterasse (se nedenfor), hvor vi mediterer i solopgangen og starter dagen med lyden af mogenens første fugle, insekternes summen og fårenes klokker i baggrunden med et særligt stille program af meditativ yoga inspireret af de 5 tibetanere - om eftermiddagen mere yin-inspireret - alt sammen med fokus på afslapning, fordybelse og nærvær.

 

se Castell d'Alaros egen hjemmeside her

og få en fornemmelse af stemningen på klostret og turen op af bjerget her

 

se en lille video fra dagens yoga HER

 

flere billeder af yoga på terassen med den fantastiske udsigt HER

 

 

To uger fyldt med meditativ yoga på Mallorca er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv i lang tid. Det er fantastisk at starte dagen med yoga på toppen af et bjerg i solopgang, til duften af røgelse og lyden af geder, får, fugle, en hane og et æsel. Vidunderligt at dyrke eftermiddagsyoga i vandkanten med varme sten mellem tæerne, på strande og i smukke Sa Calobra, til lyden af bølgeskvulp og forskellige fuglestemmer. Det har været nærmest magisk at få lov at være i stilhed, og opleve hvordan den tilstand af ro og fred, som yogaen giver mig, kan bevares igennem hele dagen, når den ikke brydes af ord. Jeg har udfordret min smidighed, mit åndedræt og ikke mindst mig selv, og har rykket mig både på og uden for yogamåtten. Samtidig har jeg fået mange værktøjer til at tage yogaen med mig i min hverdag, og det er jeg meget taknemlig for! Alt i alt en uforglemmelig oplevelse!

skrev Mette, juni 2017 der var med på 3 klostre, se galleriet Mette bag klosterporten HER

meditative udflugter

vi dyrker meditativ yoga på den fantastiske terasse med en formidabel udsigt til solopgang og solnedgang, men arrangerer også meditative vandreture, hvor vi tager på opdagelse i den skønne natur med yogamåtten under armen.

 

vi besøger den lokale grotte cueva san antoni

 

 

skøn natur med pinjeskov så langt øjet rækker gennemkrydset af vandrestier

 

program

søndag ankomst - afrejse fredag

mandag - torsdag

7-9.30 de 5 meditative tibetanere

10 morgenmad

17-19 meditation/meditativ yoga

19.30 vegetarisk middag

retreatet heroppe på castellet slutter med morgenyoga og sidste fællesbrunch fredag, hvor vi tager ned ad bjerget og måske fortsætter på klosterskolen Bonany

 

selvom kroppen blir stærkere og mere smidig er målet stadig en tilstand...

 

derfor vil vi i denne uge på Castell'Alaro være i stilhed (mauna) fra mandag aften til torsdag efter morgenyoga - mere om den spirituelle disciplin, mauna her

 

læs Helles retreat:

du skal ingensteder hen

rent praktisk

Castell d'Alaro er oprindeligt fra år 902 og har en lang historie først som fort bygget af portugiserne og senere erobret af araberne, se mere her

 

søndag den 9. - fredag den 14.juni 2019

Castell d'Alaro kan man ikke køre helt op til, så de sidste 25 minutter op ad bjerget er til fods og det forudsætter, at man er godt gående og selv kan bære sin rygsæk/bagage.

 

da programmet i denne uge inkluderer vandreture i den omkringliggende natur, er det en fordel at medbringe gode vandresko.

 

kurset

består af +21 timers undervisning i meditativ yoga og meditation

det koster ialt 1.800 kr. med 2½ timers meditativ yoga både morgen og aften fra mandag til morgenyoga fredag, hvor der efterfølgende er brunch og opfølgende workshop som afslutning på ugens retreat.

 

kost og logi

det koster pr. nat 15 € med halvpension 25 €.

 

på klostret er tilknyttet en restaurant med a la carte menu og mulighed for at købe drikkevarer, sandwich, kager og snacks i løbet af dagen.

 

opholdet inkluderer morgenmad efter morgenyogaen og middag efter aftenyogaen.

 

vi plejer at være castellets eneste overnattende gæster og får husets dejligste 4 sengsværelse med højt til loftet og selvom det er enkelt indrettet, alt i træ med skønne køjesenge g de bedste madrasser med virker alt nyt, gennemtænkt og af høj kvalitet med 2 toiletter og vask på gangen.

 

på klostret er der kun begrænset mængde vand, så der er ikke mulighed for at tage brusebad, men blot adgang til en vask med koldt rindende vand.

 

du medbringer selv sengetøj/håndklæde og betaler dit ophold inden afrejse i kontanter, når vi fredag forlader castellet og går ned ad bjerget og kører til Ermita de Bonany, hvor man selv vælger hvor længe man vil blive...

læs mere om stedet og programmet her

copyright © 1992-2018 meditativ yoga ved balancen.net - Britt Søndergaard