yogisk kost og detox

namaste

sund levevis er en del

af et yogisk liv


yogisk kost, vegetarisk kost?

flere yogier vælger kødet fra, da de gennem deres yogapraksis bliver mere bevidste om kostens effekt i krop og sind.

men egentlig stammer yogiens oprindelige årsag til at være vegetar fra yogaens 1.lov – AHIMSA, der kan oversættes som ikke-vold eller "du må ikke slå ihjel!" - den 1. af de 5 yamas i yogaens første trin.


yogaens første trin sammen med de i alt 5 yamas og 5 niyamas minder om kristendommens 10 bud, hvor Ahimsa svarer til du må ikke slå ihjel.


men Ahimsa gælder ikke blot blandt os mennesker men i forholdet til alt levende og ikke mindst i forhold til dyr...


gør ingen ondt i tanke, ord eller handling, men tværtimod forsøg at se det guddommelige i alle og vis respekt for alt liv.


dyrene er vores medskabninger, der afhænger af os mennesker og vores barmhjertighed – det er ikke kun handlingen at slå dem ihjel, men at støtte hele processen i kødproduktionen, som er dårlig karma!


kødspisning medfører lidelse gennem både opdrætning og slagtning af dyret, så konsekvent ahimsa må nødvendigvis medføre en vegetarisk levevis - yogier vælger at leve vegetarisk.


når vi køber noget, så sørger vi for, at der ligger en ny identisk pakke med samme produkt imorgen.


altså har vi et medansvar som forbruger for, hvad der sker ude i marken og vi er med til at bestemme, hvilke produkter der bliver produceret!


hver ENESTE gang vi vælger kødet fra, så gør det en forskel!


den yogiske vej KAN kun være vegetarisk


vegetar eller ej

"Hvorfor er det lige, at man skal være vegetar, når man dyrker yoga?"

se mit uddybende svar i yogibrevkassen her


som formand for dansk vegetarforening (2002-2008) og ansvarshavende redaktør for bladet, Vegetaren (2000-2009) har jeg gjort en del for den grønne bølge...

det blev til ialt 22 blade om vegetarisme, hvoraf

her tv kan ses nogle af forsiderne gennem årene...

det sidste blev pudsigt nok mit toogtyvende blad, der omhandler prana og at leve af lysenergi, hvor jeg fik en af mine mestre, HRM helt til Østerbro for at fortælle om breatharianisme og sungazing -

læs om ham og det, han kalder solarhealing HER

bestyrelsen mente, at bladet var for kontroversielt til at blive trykt, så det eksisterer kun som en PDF!!

her kan du læse bladet, der ALDRIG blev trykt!


"Nothing will benefit human health

and increase chances of survival for life on earth as much

as the evolution to a vegetarian diet."

                                                                            Einstein


der er mange grunde til at vælge kødet fra – miljøet, helbredet, dyrene, etik & karma


ernæringens betydning er ikke til at komme uden om - den danner hele grundlaget for en ny og mere bevidst fremtid!


maden er din medicin, hvis den består af naturlige råvarer.


som brevkasseredaktør på www.yogatid.dk præsenterer jeg som urterne som appetitvækkere fra min urtebog, balance med urter - en yogis husapotek her

detox workshops & retreats

det står DETOX på programmet med 1 sundhedsdag i løbet af sommeren og siden 2017 hele weekender med detox som retreat - som alle var overtegnede i 2018 og derfor fra 2019 i alt 5 weekend detox retreats fordelt over sommerhalvåret samt to 5 dages gourmet detox retreat på Møn, 3 stille gourmet retreats på Bornholm og en lækker detox påske i Skælskør.


detox og yogisk kost

de 2 første trin i yogaens 8 trin (ashtanga) kaldes yamas og niyamas.

det 2. trin NIYAMAS handler om selvdisciplin:

SAUCHA - rense, som hentyder til særlig kropspleje og fysisk rensning

SANTOSHA betyder tilfredshed og værdsættelse, mental rensning for negativitet og brok

TAPAS står for selvdisciplin i forhold til levevaner og bl.a. kostens betydning


yogaens 8 trin er alle vigtige på vejen til selvrealisering og udviklingen som yogi er begrænset, hvis man ikke arbejder med alle 8 trin...
urteworkshops

det hænder, at vi laver urte-workshops og indsamler fx salvie, rosmarin, timian, anis og oregano på vores forskellige retreats bl.a. om efteråret i det græske ø-hav og om foråret på Mallorca.


det er ren healing og den bedste meditation at gå rundt mellem duftende krydderurter, som fx th blomstrende timian, der i juni farver flere græske øers bjergskråninger lilla


om sommeren på vores gourmet retreats hos Mimi er urterne en vigtig del af kurset, ikke mindst på detox retreatet med ekstra shots af friskpressede frugt, bær og urter som alt godt fra haven.


hos Mimi bor vi midt på Bornholm tæt på skoven, Almindingen, så det er oplagt at holde eftermiddagsmeditation med hindbærplukning, hvor der blot må siges mmmmmmm - nedenunder er vi i Ekkodalen, hvor vi spiser skovhindbær og samler urter til madlavningen.

detox workshops & retreats

der er flere former for detox kurser i løbet af året:

sundhedsdage på Østerbro, 4 weekend detox retreats samt to 5 dages gourmet detox retreat på Møn for ikke at glemme vores lækre detox påske på Villa Fjordhøj ved  Skælskør fjord.


sommeren 2014 satte vi for første gang et nyt ganske særligt detox retreat på Bornholm med bevidsthed på kostkombination, pH-værdier med daglig måling af syre-niveau og olietygning, ekstra basedannende urteshots med alt godt fra haven på den lille gourmet bed and breakfast tæt ved Almindingen AT MIMI's - læs blogindlæg yogisk detox


det gør vi nu på Strandgården på Mønudrensning på programmet

i 2017 blev programmet udvidet fra en enkelt kursusdag til en hel weekend med detox , hvor vi forbereder os sammen og følges ad gennem hele processen...

det blev så populært, at alle retreats var overtegnet i 2018 - og der kommer flere og flere detox og nu også gourmet detox retreats på programmet.


weekend detox retreat

om fredagen starter retreatet med blid detox yoga og et særligt måltid mad efterfulgt af en forberedende workshop, inden selve udrensningskurset om lørdagen med gennemgang af de samme praktiske udrensnings-teknikker som i sundhedsdag, særlig kostplan og en stille aften med meditation- og endelig blid yoga søndag morgen med særlig brunch og opfølgning i forhold til at fortsætte udrensningen mm...

fredag til søndag UGE 14, 27 & 28


med mulighed for at fortsætte... 

UGE 28 & 29 er programmet suppleret med et særligt gourmet detox retreat i forbindelse med detox weekenden uge 27 & 28, hvor vi efter udrensningen sammen følger en særlig diæt og får denne specialkost tilberedt af en kok, der laver den mest fantastiske gourmet detox mad, selvom det er fri for både salt, kød, gluten, mælkeprodukter, sukker etc.

eller bruger uge 28 som den bedste forberedelse på selve udrensningen og bliver på gården den efterfølgende weekend fra den 12.-14.juli 2019.


en dags-kurset - sundhedsdag

et par gange om året i løbet af sommeren holder jeg dette særlige detox kursus på Østerbro, som jeg har kaldt sundhedsdag siden starten af '90'erne...


en HEL dag med fokus på fysisk udrensning med introduktion af forskellige teknikker til yogisk detox.

næste gang lørdag den 20.juli 2019


det er en fordel, at vejret er lunt, når vi arbejder med udrensning og der er shankprakshalana (yogisk tarmskylning) på programmet.


derfor er det kun i sommerhalvåret, at jeg holder detox retreats og workshops med gennemgang af shankprakshalana.


sundhedsdag 2019

lørdag den 20.juli kl. 10-16

i Innanna på Østerbro

programmet består af:

shankprakshalana

næseskylning/neti (se billedet ovenfor)

tand/tungerensning og tungediagnose

olietygning - læs resultaterne fx om paradentose i AV min tand og hvordan det har kureret bronkitis


efter sundhedsdagen følger man en særlig yogisk diæt, som flere vælger - KUN fordi det føles så GODT - aldrig igen at stoppe med!ernæringens betydning bli'r tydeligere efterhånden som bevidstheden stiger...

copyright © 1992-2019 meditativ yoga ved balancen.net - Britt Søndergaard