yogimails

når der er fred indeni,

falder alting på plads udenfor...

udvalgte yogimails gennem de sidste år


ॐ NAMASTE ॐ                                               efterårets yogimail 2015


Sougia viste sig at være perfekt til yogaferie og vi nød at dyrke yoga omgivet af alt det græske blå.


her er flere små hyggelige stræder og to charmerende gader henholdsvis en hovedgade og en strandpromenade med pinjetræer, hvor nudisterne bader til venstre og de mere påklædte, der gerne vil ha en liggestol bader nede foran med god plads på den skønne lange strand.


dette fik vi rigtigt udnyttet på de sidste knap tre ugers yogaferie...!


vi startede den første uge med at være i den vestlige ende af stranden, som på den anden side af molen bestod af den mest charmerende lille havn.


hver dag ankommer sydkystens lille færge her til Sougia både morgen og aften, der snart vænnede sig til, at vi dyrkede yoga nede i vandkanten til solnedgangen.

først efter nogle dage gik det op for mig, at jeg var den eneste, der havde opdaget færgen, fordi de andre var så langt 'inde i deres yoga', at de ikke mærkede, hvad der skete udenfor...!


den sidste uge endte vi nede i den østlige del af stranden, hvor nudisterne holder til.

de viste både respekt og positiv nysgerrig interesse, og heldigvis blev det ikke taget ilde op, at vi beholdte tøjet på :-)


her dyrkede vi meditativ yoga helt nede i vandkanten i de sidste gyldne solstråler op og ned ad de fantastiske klipper.


de om vinteren sneklædte bjerge, der omgiver bugten gør, at Sougia er en usædvanlig smuk frodig bugt med masser af oliven-, valnødde-, figen- og, mandeltræer, hvor vi bl.a. har plukket og spist friske valnødder, supersøde mandler og saftige figner, ja selv carob også kaldet johannesbrød har vi plukket direkte fra træerne og smagt og således lært at kende. det smager sødt og ses tit på indholdet i de forskellige lækre helsekostting, man finder på hylderne både i drikkevarer, powerbars og andre søde snacks.


Kreta er i det hele taget kendt som en frugtbar ø med skønne saftige råvarer, der forsyner resten af øerne.

derfor har maden ry for at være både bedre og en hel del billigere end fx Symi, som er kendt som en af de dyreste øer, fordi de rige grækere holder til her. her til sammenligning koster et glas appelsinsaft mere end dobbelt så meget som på Kreta, hvor et kæmpe glas kun koster 2€.


så vi har hver dag spist som konger og har kunnet vælge mellem en del gode restauranter i den lille by.


om morgenen har vi for det meste spist brunch sammen direkte efter morgenens yoga, hvor alle generelt har en god appetit :-)


morgenyogaen har foregået i sandet under pinjetræerne med udsigt til havet, hvor vi hver morgen har nydt solopgangen, der altid er ny...


desuden har vi de sidste morgener haft glæde af månen, som var ved at gå ned og mindede om fuldmåneformørkelsen, der påvirkede en stor del af kloden...


det var den eneste gang vi har måttet aflyse morgenyogaen pga vejret og i stedet lavede en fuldmånemeditation nede i vandkanten, der selvfølgelig endte med at blive en fantastisk oplevelse.


så selvom vi har oplevet næsten alt slags vej, selv skypumper ude på havet, mens delfinerne sprang og hagl, som ikke virkede som om det hørte til her, så har vi haft varme temperaturer og sol hver eneste dag!


det konstant skiftende vejr, hvor man ikke er i tvivl om, at vi er i Zeus' og Poseidon's land, har været den bedste lærermester på at være i nuet.

men selvom vi var heldige med vejret, vil jeg nok en anden gang betænke mig i at begå hybris og tale om at være vejrsikker og love konstant blå himmel, da jeg har fået at mærke, hvorfor sådan et overmod her i landet kaldes nemesis, gudernes straf.


hver uge har vi været på udflugt til Lissos, der i oldtiden var øens næststørste by med særligt helbredende kilder og derfor et af verdens første 'hospitaler'.

her har vi efter den skønneste tur gennem en imponerende kløft og over et lille bjerg på godt en times gang hver gang haft en nærmest magisk oplevelse med eftermiddagens yoga i Asclepius templet, der er gud for lægekunsten. Asclepius fik to sønner og fem døtre, der alle har fået navn efter et aspekt indenfor sundhed, bl.a. datteren, Hygeia, der blev til begrebet hygiejne, og senere til en kult i det 7.århundrede på Kos, hvor man fokuserede mere på forebyggelse.

læs mere og se billeder fra yoga i templet HER


i Lissos er der mange ruiner, der vidner om en større historisk by, men hvor det i dag kun er fugle og specielt ravne, der holder til. ravnene fulgte nysgerrigt med i vores yoga og kom tredje gang så tæt på, at vi ku se den ret store fugl med den flotte blåsorte fjerdragt.


den ene gang på vej hjem fra eftermiddagens yoga i Lissos tog kaptajn George os med til en kæmpe blå grotte, hvor solens sidste stråler badede alt i et gyldent lys, med undtagelse af vandet, der var så blåt, at det var svært at modstå at hoppe i...

Sougia er det perfekte sted at være med en følelse af ikke at sku nogensteder hen og vi kommer efter al sandsynlighed til at være her fremover på efterårets yogaferie - det var med næsten sorg i hjertet, at vi havde vores sidste yoga nede i vandkanten...

se masser af billeder på de nye gallerier HER
ॐ NAMASTE ॐ                                               forårets yogimail 2015

gennem tiden er der flere, som har spurgt om hvad man dog laver heeeeele dagen, når man bor i en hytte på en strand... :-)


dagene føles fint 'indrammet' med yoga, som starten på dagen når vi vågner og igen som afslutning af dagen, når solen går ned.


alle dage på nær søndag dyrker vi yoga morgen og aften og på den måde går der fire timer med det...


næsten hver eneste dag får jeg og mange af de andre yogier på yogaferie en times massage enten en oliemassage eller en traditionel thaimassage, der jo ikke uden grund er blevet berømt langt udover landegrænserne.

nogen betegner thaimassagen som en doven form for yoga, hvor der er en anden, der vrider, strækker og bøjer hele kroppen for dig...


når man bor ved havet på en skøn kridhvid sandstrand, er det oplagt at solbade og mindst en gang om dagen hoppe en tur ud i bølgerne.


bottle er en dyb bugt omgivet af regnskov på de godt 400 meter høje bjerge, der derfor har fået sit navn opkaldt efter en flaske, fordi selve bugten er formet som en flaske med floden som flaskehals.


den dybe bugt er ideel til stille svømmeture og til at snorkle rundt i mellem koralerne og den har en perfekt størrelse, hvis man sætter sig for at svømme fra den ene side til den anden side, som flere af specielt mændene har for vane.

men indtil videre har jeg nøjedes med at svømme lidt rundt i min del af bugten - i vandet tilbringer jeg mest tiden flydende i fisken med benene i lotus og næsen og munden i vandoverfladen.


muslingeindsamling er en daglig meditation, da den 520 meter lange strandbred hver dag byder på nye smukke både bitte små og indimellem kæmpe store muslingeskaller, shivaøjne, konkylier i lilla, gule, hvide og sepia brunrøde farver, som havet har skyllet op.

der opstår nemt en venskabelig konkurrence mellem yogierne; særligt af yogierne hvem der kan finde flest af de fantastiske shivaøjne, der egentlig er konkyliernes låg dekorative med yangspiraler, tit anvendt som smykker ikke kun her i Thailand.


når man så osse ska ha lidt at spise og som jeg helst ska nå at både presse og drikke mindst en liter lime/limonade blandet med honning gerne indtaget på min egen terrasse eller i hængekøjen under palmen lige foran hytten, ja så er den den dag snart forbi. ..
ॐ NAMASTE ॐ                                               december 2014                                 

 

snart er året omme…


så er det naturligt at reflektere over livets store spørgsmål og året, der gik!


var det et lykkebringende år eller bragte det særlig mange udfordringer?


hvordan, hvorfor og med hvem var de særlige stunder?


hvad var det bedste og hvad kunne vi måske have gjort bedre?


livet er een lang balancegang

mellem næstekærlighed og egoisme,

hvor vi lærer


at tage vare på vore kære og alligevel passe på os selv


at finde balancen mellem aktivitet og afslapning


at leve i nuet, som var det den sidste dag


at gøre ting også blot for vores egen skyld


at synge som om ingen hører os


at danse som om ingen ser os


at ha tillid som var vi aldrig blevet svigtet

at elske som var vi aldrig blevet såret…


må alle få et godt yogisk nyt år

fyldt med fred og lykkelige nuer!


                                   hari om tat sat                                       

                   ॐ NAMASTE ॐ                                               maj 2014

De sidste uger i maj blev tilbragt på to vidt forskellige klostre på Mallorca.


San salvador klostret er bygget i godt 500 meters højde på toppen af et bjerg med den skønneste udsigt 360 grader rundt helt ud til havet og helt op til bjergene med grøn pinjeskov så langt øjet rækker.


pga al vegetationen er det ikke usædvanligt bjerget er dækket af fugtige lavtliggende skyer, der skaber en helt særlig stemning, når vi dyrker yoga udenfor og mediterer tidlig morgen i solopgangen.


med ryggen op ad bjerget ude på meditativ morgenvandring eller til morgenyoga oppe på klostrets tag oplever vi solen står op i øst mod havet og hvordan skyerne smyger sig op ad bjergvæggen og nærmest kærtegner pinjetræerne.


de eneste lyde vi kan høre er fårenes klokker og morgenens første fugle...


efterhånden som solen får mere magt, smelter skyerne langsomt væk og lyset med den blå himmel giver nu en helt andet stemning...


Santuari de Lluc, et af mallorcas ældste (fra 1200-tallet) og ganske sikkert helligste klostre, som vi bor på den anden uge, er en helt anden oplevelse end san salvador i sidste uge.


det ligger midt i en frodig dal omgivet af cypresser og pinjeskov højt oppe i trasmontana bjergene, mallorcas højeste op til 1384 meter høje.
ॐ NAMASTE ॐ                                               april 2014

vinterens yogaferier fløj afsted og snart blev det min tur til at holde ferie...

jeg valgte at blive i Thailand på udkig efter nye steder til yogaferier og retreats og min vej førte til Koh Chang nationalpark, en øgruppe tæt ved Cambodjas grænse.

her på øen Koh Kood fandt jeg endnu et paradis, men fik hurtigt bekræftet, at ingen paradis uden slange...


sandfluer lyder nok umiddelbart som små harmløse insekter, der lever i sandet - og selvom sandfluer minder lidt om bananfluer, er de desværre ikke vegetarer som de andre, men lever tværtimod af kød og blod.

det fik jeg at sande!


på øen lærte jeg, at det varer mellem 3 og 4 minutter fra man bliver stukket af en myg til, at det holder op med at klø.

dette blev snart en del af min faste disciplin, hvor det meste af min yoga foregik i vandkanten eller hvis det var helt galt ude i vandet...


myggestik, der klør nogle få minutter, er til at overskue - værre er med sandfluebid, der klør i 2 og nogle gange 3 UGER!


jeg forstod derfor udmærket, da jeg bagefter så, hvordan turistbrochurer og den officielle hjemmeside for nationalparken ADVAREDE turister mod sandfluerne.


atter engang fik jeg bekræftet, at koh phangan, hvor vi gennem de sidste 5 år har holdt vores meditative retreats, er så meget smukkere og bedre, ikke mindst fordi sandfluerne ikke findes i den del af landet.ॐ NAMASTE ॐ                                               februar 2014

udover en masse meditativ yoga på måtten har vinterens yogaferier i indien og nu her i thailand budt på mange store øjeblikke udenfor yogamåtten med meditation til solnedgangen i vandkanten, på varkalas røde klipper og nu her på øen phangan ved solopgang midt i regnskoven og i vandkanten til solnedgang...


måneden er fløjet afsted med uendelig mange tibetanere, hvor jeg igen har måttet konstatere, at programmet med de 5 tibetanere er intet mindre end fantastisk.


uanset hvilken baggrund kan alle være med - ALLE mærker, det er godt for dem og at de snart bliver smidigere og stærkere.


fordelen ved at gentage det samme program hver morgen er, at vi gennem kontinuiteten hver især mærker vores udvikling mere tydeligt - og mon der er noget, der motiverer mere? :-)


da øjnene er lukkede, undgås følelsen af sammenligning og man giver sig hen til sin egen proces.

at man samtidig mentalt koncentrerer sig om at tælle, samt at mærke, det er en åndedrætsøvelse gør, at oplevelsen bliver holistisk.

man opdager yoga er en tilstand - ikke noget man dyrker, men noget man kan være....


ikke to kroppe er ens og de samme øvelser/asanas kan både se forskellige ud og udføres forskelligt - og alligevel passer dette geniale program alle!


vi har nu lavet programmet hver morgen gennem 11.uger og det er utrolig berigende for mig som lærer at opleve de mange forskellige resultater.

tydeligt ses det udefra, hvor smidigheden konstant øges i takt med styrken ved, at alle til sidst kommer op på 21 omgange af hver rite, som øvelserne kaldes.


da der er flere, der har sagt, de gerne vil blive ved med programmet derhjemme og jeg tror, har jeg sat de 5 tibetanere op med billeder og tekst lige til at printe ud HER

 ॐ NAMASTE ॐ                                               december 2013

det er ikke nogen hemmelighed, at dyr elsker yoga... ikke blot at ligge eller strække sig i forskellige yogastillinger opkaldt efter dem, men alene at være i nærheden af nogen, der dyrker yoga...


særligt to græske klostermisser har i år gjort indtryk med deres afslappede livsnydende yoginatur, hvor de nyder at være med til dagens yoga på lige fod med os andre og viser, de føler sig hjemme på yogamåtten...

se en fantastisk yogi kat her


traditionen tro er der fokus på dyrene i julemåneden, hvor flere har deltaget i konkurrencen om at blive årets 4-benede yogi!

se hunden, der viser sin ejer hvordan ardha kurmasana = skildpadden med et ben på nakken skal udføres på videoklip her

ॐ NAMASTE ॐ                                               juli 2013

skovens dybe stille ro appellerer til indre fred - sidste uges helt vidunderlige retreat At Mimis ved almindingen på bornholm var fyldt med magiske øjeblikke... mon det var os, der med 20 timers yoga og mange solhilsner fik solen frem, hvor vi mediterede, chantede og dyrkede yoga både inde og ude i mimis skønne baghave og hvor vi bl.a. måtte konstatere, at det er nemmere at lave omvendtstående stillinger ned ad bakke... :-)

udover mange gyldne stunder på yogamåtten blev vi forkælet med alverdens lækkerier og oplevede en udsøgt picnic i vandkanten badet i solens sidste lys over gudhjem, var på fælles udflugt til dueodde, hvor sandet ganske rigtigt er finere end noget andet sted...og gik meditative ture i almindingen...

en ting er helt sikkert: sommeryoga på bornholm er ligeså idyllisk som det lyder og vi er flere, der vender tilbage...


se flere billeder og små video klip fra torsdagens yoga i mimis baghave HER


ॐ NAMASTE ॐ                                            juni  2013

dette nyhedsbrev forfattes med bierne summende om ørerne under den græske sol omgivet af alverdens blå nuancer med hav, himmel og blomstrende blålilla timian op ad bjergskråningerne så langt øjet rækker...         


som sædvanlig ender det med, at flere timer om dagen tilbringes ude under åben himmel i duften af oregano, salvie og timian, hvor meditationen opstår ganske naturligt, da der konstant dukker nye smukke vinkler, blomster, farver og udsigter op...   

forførende dufte til næsen og skønne motiver til øjnene og eksotiske lyde til ørerne med summende insekter, æsler der skryder, samt kirkeklokker og fårenes klokker, der effektivt ringer tankerne væk...   

udover 4 timers daglig yoga i de små kapeller nede ved vandkanten, appellerer det skønne turkise hav til en dukkert.


flere nye billeder på galleriet med dagens yoga i kapellet HER og en lille video med dagens yoga, så du kan mærke stemningen i det lille kapel helt nede i vandkanten HER


ॐ NAMASTE ॐ                                            maj  2013

dette nyhedsbrev skrives med 360 graders udsigt udover det skønneste landskab af den grønneste pinjeskov med bjerge mod nord og middelhavskysten mod syd - san salvador klostret kunne ikke ligge smukkere på toppen af et bjerg og skaber sammen med den omkringliggende natur de bedste rammer for fred og fordybelse.


klostret stammer helt tilbage fra 1300-tallet og man kan fornemme historiens vingesus udover at nyde den charmerende beliggenhed på det natursmukke bjerg med udsigt til solopgangen over havet og den smukkeste solnedgang bag bjergene...


solterassen havde vi for os selv, perfekt til yoga!

flere billeder på galleriet yoginier i kloster HER 


samt en lille video, så man kan mærke stemningen til solnedgangen HER


det er første, men helt sikkert ikke sidste gang, at vi har holdt retreat på san salvador klostret på mallorca.
ॐ NAMASTE ॐ                                            november  2012

de fleste ved, at Amazonen er verdens største regnskov og jordens nok vigtigste 'lunger', men det var nyt for mig, at den fylder 74% af Perus areal og vokser i op til 4000 meter over havet.


dette forklarer hvorfor machu picchu tit ses dækket af skyer fra den frodige vegetation af den omkringliggende regnskov. Her lever mange vilde dyr, bla. jaguaren, pumaen og sydamerikas eneste bjørn, brillebjørnen, som jeg blev inspireret af her:


mange forskellige bjørne elsker at sidde i denne stilling gerne i lange tider ad gangen...


amazonefloden har sit udspring i peru højt oppe i andesbjergene, der starter i mindre floder, som samler sig i amazonas, der flyder ud i atlanten på mere end 7000 km, hvoraf knap halvdelen er gennem peru.


en sejlads op ad floden syntes som en drøm, der blev virkli - alene navnet Amazonas lyder som det rene eventyr! vi har tidligere måttet konstatere, at peru er lidt af et papegøjeland, hvor man indimellem ik ka høre sine egne tanker for papegøjer, der indtager trækronerne i flokkevis og lever op til deres ry om papegøjesnak...næbet er ikke lukket et øjeblik ;o)


men op ad floden oplever vi mere end 30 forskellige eksotiske fugle og delfiner, som på disse kanter kan være helt lyserøde. Heldigvis sover både caymaner, amazonekrokodillerne der både findes i sorte og grønne samt anakondaerne, som man jo helst ikke ska forstyrre...


floden er brun og virker meget levende, specielt når jeg netop har hørt, at der under overfladen lever elektriske kæmpeål og piranhaer - de lokale ved, hvor de skal bade.


jeg var ikke fristet...B)
ॐ NAMASTE ॐ                                            oktober  2012

dette nyhedsbrev forfattes i ca. 3.000 meters højde, dybt inde i Andesbjergene og måske mere tæt på himlen end nogensinde...


sidste år ved denne tid var vi på yogarundrejse til mayaernes største pyramidekompleks og helligdom, Palenque.


i år bor vi på yoga mandala i inkaernes hellige dal, Valle Sagrado, hvor jeg havde håbet at ku sætte yogaferier op fremover, men desværre må konstatere, at det er for koldt, selvom solen kommer frem og kan få temperaturen op på over 20 grader midt på dagen...


inkaerne havde flere ting til fælles med mayaerne, bla. en stor viden om planeternes vandren (planet kommer fra græsk og betyder at vandre) med dyrkelse af solen, så/høstceremonier i forhold til månen - og begge kulturer med viden om planeten, Venus og dens lange cyklus rundt om solen, hvor den for os jordboere optræder som henholdsvis morgen - og aftenstjerne.


menneskets måske største katastrofe er, at vi har mistet vores kontakt med stjernerne og naturen!


disaster betyder ikke kun katastrofe, men kan oversættes som dis=væk fra og aster=stjerne - eller at vi mennesker ser og endnu vigtigere opfører os som uafhængige individer, adskilt fra helheden...

ॐ NAMASTE ॐ                                            februar  2012

Shiva er yogiernes gud!

hele indien lader op til Shivaratri, Shivas fødselsdag, der fejres fra mandag den 20. til månens nye fase begynder ved solopgang onsdag på nymånen i februar.


Shiva passer på os hele året og kun denne ene nat om året sover han - derfor må vi andre holde os vågne...


for flere ashrammer og templer betyder det, at man chanter om nama shivaya - om nama shivaya - non stop, hvor der er en, der synger for og alle andre gentager.


nogle spiller trommer, andre danser med uret rundt om et alter med en shivastatue, som jævntligt overhældes med ghee og olie...


det er altsammen smukt dekoreret med blomster, olielamper og levende lys, der holdes i gang ind til solen står op, hvor det første måltid endelig serveres på bananblad med op til 21 retter.


med en blå himmel så langt øjet rækker, flodens stille vand der finder vej mellem klipperne og lyden af vinden i trækronerne, vil jeg ønske alle yogier og yoginier en god Shivas fødselsdag!
ॐ NAMASTE ॐ                                            januar  2012

juleaften i ashram og nytårsaften i husbåde på det stille backwater var en god måde at afslutte det gamle år, men samtidig en meditativ måde at starte det nye år på...


efter 7 uger med yoga i varkala er det vemodigt at tage afsked med dette magiske sted, hvor templerne stadig messer i baggrunden ...


i år blev til sammenlagt 140 timers yoga på taget fordelt over 7 uger med ialt 25 dejlige yoginier og en enkelt modig yogi, der kan se tilbage på mange gyldne stunder i Gods own country.


flere var enige om, at de ville tilbage en anden gang og jeg har derfor valgt at forlænge næste års yogasæson til i alt 9 uger...


turen går nu videre nordpå bl.a. mod Shivas hellige bjerg, thiruvannamalai, som må være det rette sted at tilbringe shivaratri, som er nymånen i februar og her i landet fejres som Shivas fødselsdag...

ॐ NAMASTE ॐ                                            november  2011

yelapa består af en vidunderlig bugt med en lille landsby og en skøn sandstrand...

yelapa kan man ikke køre til, da bugten ligger omringet af regnskov med bjerge på begge sider, så der er ingen veje og man kan kun sejle dertil.


men netop derfor er det stadig et uspoleret lille paradis...

 

i yelapa dyrker vi yoga med den smukkeste udsigt i casa milagros - og vi får mulighed for at bade med pelikaner og meditere ved vandfald...


Yelapa er et lille samfund med under 1000 indbyggere i  landsbyen, som først fik elektricitet i 2001 og hvor bilerne derfor stadig er udskiftet med æsler...

se en lille video her fra yelapa her og mærk stemningen i det lille paradis...


ॐ NAMASTE ॐ                                            oktober  2011

eventyr i mayaernes fodspor

denne måneds nyhedsbrev er fra chiapas i det vestlige mexico, hvor vi udover at dyrke en masse yoga i san cristobal de las casas er på eventyr i mayaernes fodspor med 2 dage i palenque med meditation ved og på pyramiderne...


? er det tilfældigt, at vi er i palenque pà en af de vigtigste datoer i den mayanske kalender, den 28. oktober 2011?


rejsen fortsætter via mexico city med et besøg ved sol- og månepyramiderne i teotihuacan til yelapa på stillehavskysten, hvor regnskoven møder havet


- her holder vi et eksklusivt yogaretreat de første 2 uger af november, hvor vi bader ved den skønne sandstrand og ved vandfald oppe langs floden...

eventyr i yogaens land


ॐ NAMASTE ॐ

december 2014/januar 2015


meditativ yogaferie i det smukke Varkala var en perlerække af oplevelser ikke mindst med stille sejlture på det grønne backwaters, hvor tempoet er i så lavt et gear, at vores fine husbåd i år endda blev overhalet af en sommerfugl...! :-)


apropos sommerfugle, så er golden valley et besøg værd, og måske endda flere, da det på ingen måde kan udelukkes, at vi kommer tilbage igen.


men det var i år for første gang, at vi var taget på udflugt op til Ponmodi, som inderne osse kalder golden peak. det viste sig at være en smuk køretur op i kardemommebjergene, den bjergkæde der adskiller Tamil Nadu med Kerala. sidste del af turen gik igennem en nationalpark med ældgamle træer og endte med teplantager oppe ved bjergryggen. bjergene summede af guldsmede overalt, og der var en vidunderlig udsigt med grøn natur og krydderi- og teplantager, så langt øjet rakte.


bagefter tog vi igen lidt ned i højderne og besøgte en teplantage og endte til sidst tilbage i skoven nede ved en flod, hvor jeg havde lejet alle værelserne på et lille hotel inde i en nationalpark. det var fantastisk at opleve regnskovens lyde om aftenen og meditere sammen under stjernerne.


næste morgen stod vi tidligt op og gik i stilhed sammen med en vagt, da der bl.a. er vilde elefanter op langs floden og oplevede kolibrier og paradisfugle, der sang oppe fra deres yndlingstræers trækroner med røde blomster, som nærmest lyste op mellem alt det grønne.da vi var på vej op til vandfaldet og skulle over floden, oplevede vi her sommerfuglene svæve som var de ørne...jeg troede ellers kun, at sommerfugle ku flyve ved at flakse og bevæge vingerne næsten konstant...? men nej, de her svævede ind gennem dalen så graciøst og stille, som var de majestætiske ørne.


i kerala er der mange muligheder for at opleve en særlig smuk natur, der appellerer til indre fred.


lidt større udfordring var det jo nok at bevare tilstanden af fred på vores 2 uger lange yogarejse bagefter rundt i Rajastan bl.a. med de sidste 3 nætter i den gamle basar i old Delhi, som måske er Indiens mest farverige og pulserende steder overhovedet.


da vi den sidste dag i Delhi var ude ved et kendt sufi-maosoleum, der var tæt af mennesker, blev det tydeligt, at indre fred ikke er afhængig af de ydre tilstande...

yogakvinderne indhyldet i hvert sit slør, der skjulte håret, som foreskrifterne for de besøgende lød, nærmest svævede over vandet alene og alligevel sammen gennem masserne og øredøvende klokker og lyde, alle med et lille indre buddhasmil upåvirket af den enorme sanseoplevelse, der ellers ku og ville ha været stressende og sikkert ubehagelig og totalt grænseoverskridende for de fleste!


i den forbindelse kan jeg ikke lade være med at fortælle om et andet tidspunkt, hvor vi lige var blevet færdige med morgenyoga og var på vej op fra ghattet ved Pushkars hellige sø. den morgen var der særligt mange både mennesker men osse dyr bl.a. fugle, køer, hunde og en større flok aber, som blir op til en meter i kroppen med endnu længere haler, altså ret store aber!Marianne, der vist var lidt sulten efter morgenyogaen, halede en pose grønne ærter op ad tasken. en af de største aber hoppede direkte over til hende, hvæsede af hende med sine kæmpestore og spidse hjørnetænder og hev hende i buksebenet. Marianne kiggede ned på den og siger 'okaiii', tog hånden ned i posen og hev en lille håndfuld op til den, som hun smed på jorden. aben blev SÅ forbløffet over, at hun ikke blev spor bange og satte sådan et sjovt ansigtsudtryk op med en bekymret rynke i panden, at jeg kom til at grine....aben begyndte lidt forvirret at spise af ærterne, inden de andre aber kom og tog dem.

jeg tilstod bagefter, at jeg sikkert ville ha smidt posen, så ærterne var fløjet op i luften af bar 'skræk'.


vi blev enige om, at Marianne har 'bestået prøven'... og at hun vist stadig svævede lidt efter sin yoga og følte, at intet ku røre hende ...meditative yogaferier består af meget mere end at dyrke yoga...
ॐ NAMASTE fra Thailandॐ     

                 

siden 1985 er jeg kommet på Koh Pha Ngan, der er een af Thailands smukkeste øer. Ngan betyder sandbanke, som det meste af øens vestside består af, hvilket beskytter øen for tsunamier og orkan.


øen består af 40 % nationalpark og vi bor og laver yoga til lyden af aber og eksotiske fugle, hvor den fredede regnskov møder det turkise hav. Haad Khoad osse kendt som Bottle bay er med sin kridhvide sandstrand efter sigende den smukkeste bugt på øen, hvortil man kun kan komme med båd.stedet ligner et postkort og rammerne er ideelle for meditation og retreat omgivet af den skønneste natur, så tæt på paradiset man overhovedet kan komme.


det intensive program med 4 timers daglig yoga kombineret med thaimassage, hvor man bliver strækt og bøjet og thaimassøren nærmest dyrker yoga på een, er noget de færreste kan sige nej til, specielt når det så ovenikøbet kun koster 60 kr i timen...udflugter på yogaferien

mindst en gang om ugen tar vi på udflugt.


på trods af øen phangans beskedne størrelse, så er der helt tilbage i tiden en del thailandske buddhist'wats' der er både klosterskoler, templer, retreats, hvor vi flere gange har besøgt det lokale buddhisttempel, der ligger på vejen her til bottle og øens nordkyst. ikke kun fordi det er nemt, men mere fordi templet er flot med en vidunderlig udsigt udover regnskoven og havet
i dag var vi for første gang på besøg i et skovtempel, der ligger inde i den nationalpark, som bottle er en del af.


og når man bor i en nationalpark, der består af uspoleret regnskov, så er det oplagt at vandre op af de små stier og lave meditative udflugter op til en større klippe ca 300 meter oppe omgivet af tæt regnskov, hvor man kan sidde og meditere til lydene af eksotiske fugle og det ikke er ualmindeligt, at aberne dukker op.


selvfølgelig sejler vi osse en del enten ned af østkysten og besøger øens vandfald, der har en særlig betydning for thaierne, så vigtig at flere af kongerne har været forbi og hente vand fra kilden, hvor de har indgraveret deres initialer i klipperne på vej op til vandfaldet.


i varkala i Sydindien besøger vi det lokale 2.000 år gamle hindutempel, hvor vi oplever en åben ceremoni med olielamper, musik og får en prik i panden...


vi arrangerer meditative udflugter op langs kysten, hvor vi går tur gennem rismarkerne og mediterer, mens solen går ned i havet...


vi sejler på det stille grønne backwaters og nyder at besøge Ammas ashram med meditative sejlture i husbåde...feedback

se her nogle af de dejlige feedbacks, jeg har modtaget:


Tusind tak for en helt fantastisk yogaferie!

Det var skønt igen at lave yoga med dig og jeg hører dig stadig chante :-) (hvilket får mig til at spørge om du har udgivet en cd eller dvd, hvor du chanter?)

Allermest taknemmelig er jeg for at have fundet en dyb fred, jeg ikke har følt i årevis og jeg føler virkelig jeg er 'kommet hjem', blot ville jeg ønske jeg kunne være blevet længere!!

LN 4 uger december/januar 2014


Først og fremmest tusinde tak for en vidunderlig yogaferie! Jeg har været mere glad og i balance end jeg mindes at have været i lange tider, og jeg er simpelthen så glad og taknemmelig for alt hvad du har lært mig! Det var den bedste beslutning nogensinde at tage med på yogaferie :-)

SL 3 uger over jul/nytår 2014)

 

Jeg savner at være i Indien - ikke mindst pga. din yoga. Det var en hel fantastisk uge, som jeg aldrig glemmer. Jeg er simpelthen så glad for, at jeg tog afsted....

CS december/januar 2014


tak for mange gyldne stunder, som jeg føler mig priviligeret over at ha fået lov til at dele med alle jer dejlige mennesker...under åben himmel

vi dyrker yoga året rundt...

i sommerhalvåret i Europa

om foråret i forskellige klostre på Mallorca, om sommeren hjemme i Danmark og

om efteråret i det græske ø-hav, hvor turen i år går til Kretas sydkyst

gennem det meste af vinterhalvåret på varmere breddegrader i Kerala Sydindien

og på paradisøen Phangan i Thailandnyhedsbreve

i stedet for at sende yogimails ud, har jeg valgt at publicere dem her på siden, så man selv kan gå ind og finde dem...

her er nogle særligt udvalgte:

2015

2014

2013

2012

2011

alle yogimails gennem årene kan ses herbloggen, mit yogiliv

få inspiration fra weekendens retreat, se videos med dagens meditation og månedens solhilsen, læs i mit yogiliv om hvordan jeg får yogaen ind i min hverdag som en måde at leve mere bevidst både på og udenfor yogamåtten..se billeder fra vinterens yogaferier her

meditative udflugter i Kerala her
i yogibrevkassen på yogatid.dk

besvarer jeg spørgsmål og præsenterer

månedens urt, her

'i går var vist nok mandag og i morgen onsdag? men i dag - i dag er helt sikkert MIN YNDLINGSDAG!'

peter plys

nu på facebook

 meditativ yogaferie

& om filosofien bag i yogiernes bogklubkontakt

send en mail, hvis du har nogle spørgsmålskriv direkte til mig på

britt@balancen.net
læs min vej til yoga HER

og mere om min baggrund på

www.balancen.net