hanuman

हनुमान

abekongen Hanuman


abekongen Hanuman

abekongen Hanuman voksede op uden at kende til sine magiske kræfter og fik dem først frigivet, da han som voksen -karma yogi- handlede i en uselvisk handling.historien om abekongen fortæller os, at vi ved at træne vores sind og handle uselvisk - ved at dedikere vores handlinger til en højere ydelse - kan erindre vores egen glemte natur.

 

aben er et symbol for det menneskelige sind, der ligesom Hanuman kan være hurtig og fræk, og er let at distrahere.


i det hinduistiske verdensbillede lever vi mennesker i en tilstand af glemsomhed om vores sande natur, som er ren, ædel og guddommelig.


Hanuman er en karma yogi, hvilket betyder, han handler ikke for egen vindings skyld, men er hengiven overfor alt, hvad han gør til et højere ideal, og forsøger aldrig at opfylde sine egne ønsker eller søger efter belønning.

det er Hanuman, som Rama tilkalder, da hans bror Lakshman bliver syg.


her fortæller legenden, at Rama havde sendt Hanuman op nordpå efter en særlig helbredende urt, der kun vokser højt oppe i Himalaya-bjergene, men da Hanuman kom frem, kunne han ikke huske hvilken og valgte at tage et helt bjerg med hjem.

her ses Hanuman, da han fløj hjem fra Himalaya med det hellige bjerg

ॐ ...der var engang ...

en ung pige ved navn Anjana blev forbandet til at tage form af en abe, indtil den dag hun ville føde en gud.


så hun bad hver eneste dag for at modtage dette barn, og endelig hørte guderne Shiva og Parvati hende og beordrede Vayu, vindens gud, at yde hende denne guddommelige graviditet.


således blev lille Hanuman født med form af en abe og beføjelser af en Gud.


en dag, da Hanuman stadig var ung, var han ude og lege udenfor i gården.

ud af øjenkrogen så han et glimt af noget gult og tænkte: "mmmm ... en mango"!

og ganske rigtigt, da han kiggede op i himlen, så han en lysende gul bold - solen - og han tænkte ved sig selv: "det er den største, juciest mango nogen abe nogen sinde har set!".så Hanuman rejste mod solen, fast besluttet på at tage en bid af denne mest perfekte af alle mangoer.


men da han nærmede sig solen, afbrød han planeten Rahu, som også var på vej mod solen for at forårsage en solformørkelse.


Hanuman fløj ude af kontrol, kolliderede med Rahu, som blev overbevist om, at Hanuman forsøgte at tilrane sig sin plads i kosmos!


Rahu løb til Indra, himlens herre, for at klage; og så tog Indra et lyn og kastede det på Hanuman, som blev slået tilbage til jorden og brækkede sin kæbe.


da Vayu så, hvad han havde gjort mod sin søn, blev han meget ked af det og trak sin vind væk fra verden.


men uden vind, visner verden, så den store gud, Brahma greb ind.


for at gøre det godt igen, helbredte Brahma Hanuman's brækkede kæbe og gav ham evigt liv.

alle de andre guder tildelte på samme måde Hanuman særlige beføjelser og beskyttelse.


der var imidlertid en enkelt 'catch'. Hanuman ville ikke huske hans særlige beføjelser, indtil uvidende om sine magiske beskyttelse, at han ville forsøge at udføre en handling af stor uselviskhed.


indtil den dag ville han leve i uvidenhed om sine evner...

abekongen

Hanuman kendte ikke til sine magiske kræfter, men studerede hårdt, beherskede alle skrifterne og blev snart en hengiven elev af ​​Lord Rama.fra Ramayana'en...

den dag, da den frygtelige dæmonkonge Ravana kidnappede Rama's højtelskede hustru, Sita, lovede Hanuman straks at hjælpe Rama og komme Sita til undsætning og med en hær af aber drog han ud for at finde Sita og fortælle Rama om hendes opholdssted.


aberne rejste langt i deres søgen efter Ravana, blot for at komme til et stort hav, der adskilte Indien fra Ravanas kongerige, Lanka.


at se havet gjorde Hanuman modløs - hvordan kunne han krydse det?

men han havde lovet Rama at prøve og var dermed parat til at påtage sig dette umulige kunststykke.


at opleve sin totalt uselviske hengivenhed, mindede Hanuman om hans sande kræfter -og Hanuman, bevidst vågnet op til sin sande natur, gjorde det store spring over til Lanka som medførte, han kunne flyve og satte en kæde af begivenheder i bevægelse, der ville føre til Sita's redning og Ravana's ødelæggelse.


dette eventyr er et af børnenes absolutte favoritter og kendes fra Ramayana'en (ca. 200 f.v.t. - 200 e.v.t.) 
historien om Rama og hans hengivne hustru, prinsesse Sita, der bliver kidnappet af dæmonkongen, Ravana og bortført til øen Lanka.
Rama drager afsted med sin hengivne tjener, Hanuman og hans hær af aber og udkæmper en stor krig mod dæmonkongen for at redde hende. han klarer til sidst skærene og får Sita med sig, hvor de flyver hjem på ørnen Garuda


læs mere om, hvordan Sita - efter hun er kommet hjem til Rama - skal bestå alverdens prøver for at bevise, at hun ikke faldt for Ravana, men selvfølgelig forblev Rama tro HER