indien

yogaferie

i guds eget land


yogaferie i Kerala, Sydindien

næste vinter

uge 51 mandag den 16.december 2024

uge 5 lørdag den 1.februar 2025


sund jul og meditativt nytår

op til 7 uger med meditativ yoga morgen og aften alle dage 4 timer om dagen - søndag fri.vi dyrker meditativ yoga ved solopgang og solnedgang i år oppe på Green Pepper House, hvor vi oppe fra deres tagterrasse har en dejlig udsigt til havet - når vi er færre på holdet på udflugt eller indimellem helt nede i vandkanten på den skønne strand tæt op ad de røde klipper...


på stranden op ad de røde klipper 


ude i naturen, når vi er på udflugt...


meditativ middag oppe i bjergene ved vandfald


selvom kroppen bli'r stærkere og mere smidig, dag for dag - er målet stadig en tilstand...
nytårsaften tager vi ind i det smukke backwaters og overnatter på en ø midt i alt det stille grønne langt væk fra fyrværkeri og støj


nytårsmorgen bliver vi med små både staget ned ad de mindre floder og kanaler under broer - et smukt meditativt nytår som den bedste start på et godt nyt år  - dette er blevet en dejlig ny tradition!

meditative udflugter

udover den daglige yogaundervisning på Green Pepper House består kurset af flere meditative udflugter, som fx:


FULDMÅNEAFTEN på golden island, hvor vi sejler med små både, der stages ud til øen og ankommer sidst på eftermiddagen med tid til at opleve de lokale ritualer i øens Shivatempel og til at meditere til solnedgangen...


RISMARKE-MEDITATION

vandretur gennem rismarkerne, hvor vi spejder efter turkisblå kingfishers, hvidhovede ørne med rødgyldne vinger og grønne papegøjer og derefter går ud til kysten og oplever solen går ned i havet.

næsten altid ender vi med middag i vandkanten hos Babu, hvor vi nyder en udsøgt middag under stjernerne og i månen og stearinlysets skær.

gennem rismarkerne


BESØG I DET LOKALE HINDUTEMPEL

en gang om ugen besøger vi det lokale Vishnu-tempel og hører eventyr om hinduguder, kikker efter symboler og oplever aftenens ceremoni med olielamper og musik.

  besøg i det lokale gamle Janadhana tempel


særlige udflugter i helligdagene:

JULEAFTEN

juleaften tager vi traditionen tro op i Kardemommebjergene, hvor vi overnatter inde midt i en nationalpark på et fint lille hotel.

her spiser vi en skøn men ganske usædvanlig julemiddag med efterfølgende meditation under stjernerne.næste morgen går vi en skøn meditativ tur op langs floden til et fint vandfald, hvor vi oplever sommerfugle, fugle og aber i de fantastiske gamle træers trætoppe.

læs blogindlægget fra en juletur herher et lille videoklip af en chai pause på vej op i Kardemommebjergene...


rent praktisk

siden 2006 har vi holdt vi drop-in yogaferie oppe på Varkala's røde klipper i Kerala - nogen er med for 2., 3. og endda 11. gang...


uge 51 fra mandag den 16.december 2024

uge 5 til lørdag den 1.februar 2025
sund jul og meditativt nytår


REJSEN

der er mange forskellige ruter og luftfartsselskaber, der tilbyder rejsen til rimelige penge med overskuelig rejsetid.

det er dog altid rejsen, som koster mest - selve opholdet kan stadig gøres billigere her end i nogen andre lande...


du får e-mails på de andre, der flyver samtidig, hvis du vil følges med nogen...


skriv til yogi travel - vores lokale rejsearrangør, der står for vores udflugter og al lokal transport - og bliv hentet i lufthavnen (TRV) en times kørsel syd for Varkala til 2.000 rupees = ca 180 kr.


OBS: pr 1.1.2019 er en ny lov trådt i kraft, der medfører, at jeg ikke længere må lege rejsebureau, men udelukkende kun kan stå for yogaen og selve kurset på destinationen...
det betyder, at ALT hvad der omhandler rejsen og opholdet skal du selv tage 100% ansvar for... 


OPHOLDET

der er flere små, enkle og et par større, finere hoteller at vælge imellem - du booker selv dit ophold i forhold til dine ønsker og dit budget.

se, hvor vi dyrker yoga på Green Pepper House tagterrasse  HERKURSET

vi dyrker meditativ yoga til solopgang og solnedgang med en dejlig udsigt til havet.

   aftenyoga i solnedgangen den 17.januar 2020


de fleste rejser om lørdagen og melder sig til et 2 ugers kursus til kr. 3.500. - men man kan godt nøjes med en uge til 2.100 kr. eller forlænge kurset op til 7 uger og 108 kr. pr. dag efter 3.uge.


udover 2 timer meditativ yoga morgen og aften består kurset af meditative udflugter i lokalområdet med sanseoplevelser, koncentration på at være 100% til stede ude i den skønne natur.

 


en gang om ugen spiser vi en fælles middag, hvor vi får serveret kardemommechai med den traditionelle festmiddag, saddhya serveret på bananblad, som en velkomstmiddag for de, der er ankommet i løbet af ugen og som skal introduceres til resten af yogifamilien....

bananbladsmiddag


se Henrik's flotte billeder på galleriet HER

læs hvordan yogaferien i Indien har gjort en forskel:

Finn, der aldrig havde dyrket yoga før, skrev:

”…så jeg mødte op den første morgen på taget af hotellet, for man kunne jo altid prøve! 48 timers yoga senere kan jeg kun sige, det er noget af det bedste, jeg har gjort - jeg føler så meget bedre tilpas efter at deltaget i yogatimerne, min krop som har været lidt stiv, blev smidig igen og man får et andet syn på livet; man tager det hele mere roligt, det kan varmt anbefales!”


"tak for fantastisk undervisning

- det har været mit livs rejse" skriver Puk - mere HER


"det var en virkelig dejlig og livgivende oplevelse -

 jeg føler mig som 10 år yngre i krop og sjæl"  skriver Fie


"den ro, som jeg finder på en yogaferie gennem den intensive oplevelse, energipåfyldning og fire timers daglig yogapraksis, kan jeg tære på og genfinde længe efter - også udenfor yogamåtten!"

skriver Maria - mere HER


Elizabeth, der har været med flere gange, beskrev det som at komme hjem - læs hvordan HER


Helle, der har været med i både Indien og Thailand kaldte det du skal ingensteder hen - læs om hendes oplevelse HER


Jeff, der tog med sin kæreste på yogaferie, har været med i Indien 2 gange, se HER