rama

Rama

राम


Rama

Vishnu's 7.inkarnation

Rama siges at have taget fødsel på jorden for at udslette de onde kræfter.Rama er af udbredt opfattelse en egentlig historisk figur, der har levet i virkeligheden - en "stammehelt i det gamle Indien" - hvis bedrifter udgør den store hinduistiske epos af Ramayana, som er skrevet af den gamle sanskrit digter, Valmiki.


hinduer tror, ​​at Rama levede i tidsalderen, Treta Yuga.


men ifølge historikere var Rama ikke guddommeliggjort indtil det 11. århundrede e.Kr.


Rama er oftest præsenteret stående med en pil i sin højre hånd, en bue i sin venstre og et pilekogger på ryggen.Rama er som regel ledsaget af sin kone Sita, sin bror Lakshman og den legendariske abekonge, Hanuman


han er afbildet i fyrstelige smykker med en Tilak = mærket på det 3.øje i panden med en mørk, nærmest blålig teint, hvilket viser hans guddommelige natur i slægtskab med Vishnu og Krishna.


selvom Rama og Krishna, begge inkarnationer af Vishnu, er næsten lige populære blandt hinduistiske hengivne, er Rama set som retfærdighedens arketype og den der besidder de mest eftertragtede dyder i livet i modsætning til fx Krishna's narrestreger.

eventyret Ramayana


Ramayana (ca. 200 f.v.t. - 200 e.v.t.) fortæller historien om prins Rama og hans hengivne Sita.


Rama er modig, klog og pligtopfyldende, og Sita er smuk, generøs og uskyldig.


Sita bliver kidnappet af dæmonkongen, Ravana og bortført til øen Lanka.


Rama drager afsted med sin hengivne tjener, aben Hanuman og hans hær af aber og udkæmper en stor krig mod dæmonkongen for at redde hende.


han klarer til sidst skærene og får Sita med sig, hvor de flyver hjem på ørnen Garuda


handlingen i Ramayana kredser om bortførelsen af ​​Sita ved dæmonkongen Ravana til hans rige, Lanka, det nuværende Sri Lanka og Rama's kamp for at redde hende, hjulpet af Lakshman og hans trofaste tjener, den mægtige abe Hanuman.


Sita er holdt fanget på øen, hvor Ravana forsøger at overtale hende til at gifte sig med ham.


Rama samler en hær af allierede, der omfatter hovedsageligt aber under den modige Hanuman.


de angriber Ravana's hær og efter en hård kamp ​​lykkes det at dræbe den frygtede dæmonkonge og befri Sita for at genforene hende med Rama.

den perfekte mand

Rama, avatar af Vishnu, er en all-time favorit blandt hinduistiske guder.


Rama står for indbegrebet af ridderlighed og dyd eller som Swami Vivekananda - beskriver "indbegrebet af sandhed og moral, den ideelle søn, den ideelle mand og frem for alt den ideelle regent."


Rama symboliserer i hindutraditionen  mandsidealet og som model for, hvordan man bør følge de guddommeligt givne regler.tilsvarende repræsenterer Sita kvindeidealet og deres ægteskab ses som model for det ideelle forhold mellem mand og kvinde.


i forskellige udgaver af historien må Sita efter sin befrielse fra dæmonkongen bevise sin uskyld og troskab over for Rama.


Sita's kyskhed under hendes periode som gidsel af Ravana bliver sat på prøve og hun skal gennemgå en ildprøve for at bevise sin renhed og uskyld.


Rama, prinsen af ​​Ayodhya og hans kone Sita er det ideelle kongelige par.


Sita bliver introduceret til Rama ved en ceremoni kaldet "Swayamvara" arrangeret af hendes far Janaka, kongen af ​​Mithila, der vil finde en passende brudgom til hans dejlige datter.


prinser fra forskellige riger inviteres og udfordres til at spænde strengen af en kæmpebue.


kun den mægtige Rama kan løfte spidsen, sno den og endda bryde den op i to halvdele. 


dette fører til, at Sita får Rama som sin mand.

Ramayana

historien fortæller om, hvor Rama i stedet for at blive kronet som konge af Ayodhya, er sendt i eksil i skoven i fjorten år pga en intrige på slottet og får således en ejendommelig skæbne.


Rama går ud i skoven ledsaget af sin kone, Sita og bror Lakshman, og de lever blandt de eneboere, der fører et liv i meditativ afholdenhed i de dybe skove.


Bharata, hvis mors onde plot vandt ham tronen, går ud for at møde Rama i skoven og tigger ham om at vende tilbage til hovedstaden.


da Rama afviser at bryde sit løfte givet til sin afdøde far, er Bharata tvunget til at gå tilbage til Ayodhya med sine sandaler, som han placerer på tronen som et symbol på Rama fortsat sidder ved magten.


det er mens Rama & Sita lever et enkelt, men lykkeligt liv i skoven, at tragedien rammer og Sita bliver kidnappet.

 

da hun bliver reddet, kommer Rama og Sita hjem til kongernes hovedstad, Ayodhya og bliver efter fjorten lange år budt hjerteligt velkommen hjem af borgerne i riget, hvor de regerer i mange år og får to sønner - Luv og Kush.