Bonany

santuari de la mare de Bonany

yoga kloster skole

flere og flere søger mere ro i deres hverdag.derfor tilbydes her et ophold i et gammelt charmerende kloster med en regelmæssig yogisk hverdag, som kan blive grundlaget til at bringe mere plads og ro ind i hverdagen.


to eftermiddage om ugen består kurset af  workshops om yogisk filosofi med fælles madlavning, hvor sund yogisk kost og  madens effekt præsenteres.programmet er derfor sat op som en helt anderledes nærmest ashram-agtig yogaferie, hvor vi starter hver morgenstund med stille meditation og ialt tre timers særligt program med pranayama og yoga sammen.

derefter fortsætter vi egen stille sadhana med dagbog, nærende brunch, afslapning inden eftermiddagens workshop i filosofi eller udflugt med måtten under armen ud og dyrke yoga i nationalparker, på stranden, på andre klostre og hvor vi ellers kommer frem...

´

dvs vi praktiserer en bevidst og nærværende tid også udenfor måtten, hvor vi koncentrerer os om at snitte grøntsagerne osv og på alle måder øver os i at være os selv og alligevel sammen - i nuet!


program

vi står op med solen og mediterer i solopgangen og vi går til ro med solens sidste lys i solnedgangen...

søndag - ankomst/afrejse

mandag - lørdag

6-9            meditation, pranayama og morgenyoga

9-14          hver sin sadhana i stilhed med brunch...

14-19         fri/udflugt/workshop/yoga

19.30         fællesmiddag

21-22         godnathistorier til solnedgangen om guderne, som vi chanter om i bønnen - mere HER


pris for kurset:

den første uge kr. 2.100,- og pr. efterfølgende dag kr. 108,-


opholdet:

20 euro pr. nat


derudover kommer rejsen, transport og mad, hvor vi lever enkelt = billigt med eget køkken.


denne brønd henter vi frisk drikkevand op af og i livet på Bonany mærker vi på flere måder, at en yogisk hverdag i et gammelt kloster kan være en særlig chance for at opleve indre fred og ro...

meditative udflugter

udover den daglige yoga arrangeres meditative udflugter, hvor vi i løbet af dagen tager sammen ud af klostret på opdagelse ude i naturen med yogamåtten under armen.


da vi flere dage står for vores egen madlavning, består kurset desuden i at finde og plukke krydderurter, købe friske råvarer på det lokale marked og tilberede måltiderne sammen.


brunch efter morgenyoga består typisk af frisk frugt, yoghurt, müesli, honning, ristet brød, ost, smør, friskpresset appelsinjuice, the/kaffe...


klostret er forsynet med det dejligste køkken udstyret med gryder, komfur, køleskab og alt, hvad vi kunne få brug for - vi har hver indkøbt proviant med hver vores plads i køleskabet til brunch og bl.a. til at smøre frokostkurv og køre ud i det grønne forsynet med frugt og grønt, rugbrød og humus..


mindst en gang i løbet af ugen tager vi ned til kysten og får en dukkert...


indimellem dyrker vi yoga helt nede i vandkanten, fx som på vores yndlingsstrand,

som vi har næsten for os selv..."man lærer at slappe af

og får et andet syn på livet..."

sagde Finn, der tog med sin kone i kloster og nu har været med på yogaferie for 4.gang...
selvom kroppen bli'r stærkere og mere smidig dag for dag,

er målet en tilstand...


se en video fra stille morgenyoga, hvor solen står op HER


stilhed (mauna) er en del af det yogiske liv, hvor der her på klosterskolen er kortere eller længere perioder i stilhed, og altid inden yoga, hvor vi først bryder morgenens stilhed efter middag - mere om den spirituelle disciplin, mauna her


få en fornemmelse af tidligere

klosterretreats HER


."En yogarejse over al forventning!

Jeg kom med en krop og et sind, der var fyldt til randen af stress, tankemylder, spændinger, tristhed og har på bare en uge fået udvidet mit indre rum, så der nu er ro og plads til mig igen.

Vidunderlig meditativ yoga har forbundet mig med min krop påny og jeg har lært mere om mig selv og mine grænser, udfordringer og styrker.

Jeg er blevet meget inspireret til at tage yogaen med mig hjem - i krop og sjæl!

Fantastiske udflugter til bjergtoppe, skovdækkede klippelandskaber, autentiske charmerende landsbyer, klostre, kasteller, rolige strande og eventyrlige kløfter med dyp i turkisblåt hav har givet mig vidunderlige oplevelser for livet på denne guddommeligt smukke ø, som jeg med sikkerhed vender tilbage til. Tak!"

skrev Mette på yogaferie på Mallorca juni 2016

rent praktisk

Bonany klostret er beliggende oppe på et bjerg omgivet af skov og skøn natur med gode muligheder for at vandre.


og med de bedste rammer til at dyrke yoga og meditere både inde og ude...


navnet Bonany kan oversættes til bon godt og any år, noget der har en særlig betydning for den charmerende gamle landsby Petra, der ligger nedenfor bjerget.


man kan køre helt op til klostret, der udover kapellet består af 5 værelser med hver to senge, et badeværelse, to toiletter, et stort spisekøkken udstyret med alt...


vi starter hver morgen med at dyrke morgenyoga udenfor i solopgangen på en perfekt egnet lille terrasse, men har desuden en fin meditationssal inde på klostret.


kurset

hver dag begynder i stilhed og hver morgen sammen med fællesmeditation til solopgangen, hvor vi gennemgår flere forskellige pranayamas og et særligt program med en meditativ form for hatha yoga inspireret af de 5 tibetanere

de fleste aftner slutter af med godnathistorier og gudeeventyr fra Vedaerne med den skønneste udsigt fra vores klosterterrasse til solnedgangen bag bjergene.


vi kører ned ad klosterbjerget et par gange om ugen, hvor vi tager på udflugt ud i naturen, næsten altid har måtten med og dyrker yoga tit på stranden, indimellem med middagen ude eller måske handler vi ind på det lokale marked og kører hjem og laver middag sammen i klostrets skønne fælleskøkken.


opgaverne som fx indkøb og madlavning gøres på udelukkende frivillig basis, og man deltager kun i den grad man har lyst - der er altid tid og plads til at være alene.tilmelding 

sker ved indbetaling af depositum, der svarer til kursets pris på konto nr 0516 0000227731 med angivelse af email og uge.


transport/udflugter

vi har i hele perioden en fællesbil til rådighed til udflugter samt til transfer til og fra lufthavnen.

(900 kr./uge pr. person + forsikring + benzin)


opholdet

vi gør regnskab og deler udgifterne til mad og benzin, når ugen er omme og du betaler dit ophold i kontanter, når du tjekker ud.


rejsen

man booker selv sin flybillet hos en af de mange udbydere, fx norwegian, primera eller SAS, der dagligt flyver til Palma de Mallorca, PMI.


ved ankomst/afgang søndag formiddag er der mulighed for at følges til og fra lufthavnen.

men der er mulighed for ankomst og afrejse ALLE ugens dage, så længe der er plads.