jordbær


JORDBÆR

Fragaria x ananassa


jordbær

Fragaria x ananassa


er én af bedste C-vitaminkilder, der findes og det forstærker yderligere effekten af det høje jern- og kalciumindhold. Kombinationen virker stærk udrensende og basedannende og bærret må generelt betragtes som en energibombe.


Jordbær er godt mod gigt, nyresten, blodmangel, lever-blæresygdomme, virker  virushæmmende og forebygger næsten alle former for kræft. Jordbærblade-te virker mod gigt, blærebetændelse, lever- og prostatabesvær.


Opskrifter


Jordbær kan desuden bruges som en effektiv og ufarlig tandblegning. Et gammelt husråd er at smøre jordbærmos på tænderne, lade det sidde et øjeblik, helst med solens stråler direkte på og vips, snart vil vi opdage, at vi ej heller her behøver farlig kemi.


De sunde røde bær gør ikke kun godt i maven – de kan også bruges til at holde det ydre ved lige, nemlig som skønhedspleje. Ikke blot til tandblegning men fx:


OPSKRIFTER til naturlig hudpleje:


Fodskrub


    8 jordbær

    2 skefulde olievenolie

    2 skefulde uraffineret salt


Mix alt sammen til en blød masse og massér mellem fødderne. Skyl med vand.


Peeling


Del et jordbær og brug bærret til at vaske ansigtet og lad jordbærrets frugtsyre stramme op og opløse døde hudceller.Hårkur


    1 æggeblomme

    1 tsk. citronsaft

    1 dl. olivenolie

    8 jordbær


Tørt og udpint hår får lidt liv og glød med denne balsam:

1 æggeblomme piskes luftig med lidt citronsaft og langsomt kommes mere og mere olie i til det bliver som en let mayo. Jordbær moses og kommes i. Holdes i køleskab mellem brug. Brug i vådt hår, hvis håret bliver tørt i løbet af sommeren. Lad sidde i 5 minutter og skyl det derefter grundigt med lunkent vand.