sadhanaskolen

sadhana 
yogafordybelse

sadhana yoga

jeg føler et kald til at formidle yoga som en anvendelig filosofi - at yoga handler om meget mere end at træne sin krop...!


grundtrinene trin 1 = yamas og trin 2 = niyamas kan forstås som etik med praktiske leveregler som basis for sadhana og hele udgangspunktet for livet i en yogaashram, hvor man ikke kun arbejder med sin fysiske styrke og smidighed, men mere med hvem man er som menneske...


læs om sadhana, der er et yogisk liv udenfor yogamåtten, hvor man lever tro mod sig selv, så der er harmoni i tanke, ord og handling.

ønsker du at fortsætte i hverdagene indimellem weekenderne, er der op til 9 dage i januar, hvor vi går i dybden med vores praksis.


jeg glæder mig over at kunne præsentere et helt nyt koncept i 2023 - sadhana yogafordybelse

der er en voksende interesse i at få yogaen ind i livet udenfor yogamåtten, det som man indenfor yogafilosofien kalder SADHANA. 

derfor tilbydes her et forløb med op til 9 døgn i et yogisk fællesskab med dagens faste skema, som i en yogaashram i Indien.

yogaskolen er til dig, der ønsker at lære mere om yoga, som en anvendelig filosofi med praktiske redskaber til et moderne yogiliv.

hver dag er der 2 timers undervisning i yogafilosofi med udgangspunkt i yogaens 8 trin.


rammerne er vigtige - her i Lystskoven er omgivet af ren natur langt væk fra alt det, der ellers stresser os.


selvom vi dyrker yoga, spiser og bor sammen, øver du dig i at være dig selv tro, trække din grænser og integrere yogaen som en mere bevidst måde at leve på udenfor måtten.


vi skaber kontakt indadtil og mærker en tillid til vores eget indre kompas...

det er anbefalet at føre sadhana-dagbog med fokus på niyamas, hvilke grænser du arbejder på at flytte, som fx hvilken angst der skal overvindes og hvad du nu mærker, du skal arbejde med i forhold til dig selv... mere om sadhana i forhold til kosten.


Lystskoven er et skønt nyrenoveret tidligere vandrehjem omdannet til hotel med ideelle rammer til, at man kan hygge sig sammen i de rare fællesarealer, der indbyder til fortroligt samvær og så alligevel trække sig på hvert sit værelse.

Lystskoven er omgivet af en gammel bøgeskov, kun 100 meter fra vandet, kaldet Noret. Hernede rundt om Noret finder du en natursti med mulighed for en fin tur på ca 2 timer hele vejen rundt om søen.

her vil være smukt i næsten uanset hvilket vejr.
desværre har vi ingen vinterbilleder, men se her hvordan det ser ud om sommeren og du kan nok forestille dig, at der så også er smukt om vinteren.


en pause i livet med dig selv i fokus

program

ankomstdag, indlogering inden

meditativ yoga kl. 17-19

middag kl. 19.15
meditation med tratak kl. 21.00
hari om tat sat kl. 22.22


SKEMA

meditation, pranayama, yoga kl. 7-9

olietygning
brunch kl. 9.30

yogafilosofi kl. 11-13

frokost 

mauna - stilhed kl. 15-17

yoga kl. 17-19

middag kl. 19.30

meditation med tratak kl. 21.00

hari om tat sat kl. 22.22

hver dag på nær onsdag formiddag...


afrejsedag

meditation, pranayama, yoga kl. 7-9

olietygning
brunch kl. 9.30 med sharing

afrejse inden kl. 12


formiddagsklasserne handler om yoga som en anvendelig filosofi og en vej til selvrealisering med udgangspunkt i yogaens 8 trin


efter middagen tændes pejsen i pejsestuen og stilheden sænker sig, hvor vi slutter dagen af i ilden og stearinlysets skær med stille meditation og tratak = koncentration på lyset. Negative følelser skrives ned på en lap papir og brændes i et lille ild-ritual...stilheden ses som at faste sindet for at få ro indeni - med et stabilt afbalanceret skema af faste sunde rutiner og måltider forsvinder det, der forstyrrer vores naturlige tilstand af fred og glæde - mere om stilhed som disciplin 

 
 
 
 
 


TILMELDING

tilmelding sker ved indbetaling af depositum = 2.100 kr for en weekend + 700 kr pr. ekstra kursusdag på reg. og kontonr. 0516-0000227731

- angiv e-mail og UGE 1/2


AFMELDING

- op til en måned før kursets start tilbagebetales depositum minus 15% i administration

- mindre end en måned før refunderes 50% af depositum ved afmelding

- mindre end to uger før kursets start betyder hele depositum er tabtshanti efterår på Langeland oktober 2020

Kære Britt 

Af hjertet tak for en vidunderlig weekend 🧘🏼‍♀️🧘🏼‍♀️🙏🙏. Jeg har fået så meget ud af det ❤️❤️

(.....) Og så måtte du jo gerne lige sende links til dine bøger 😉😉❤️❤️
Bedste hilsner Lise


stille efterår oktober 2019:
Tak for en dejlig yoga retreat. Dejlig inspirerende motiverende og karismatisk undervisning - det var en fornøjelse at møde dig og høre om din enorme viden og indsigt omkring yogaen mmm - tak !
KH Morten (Bagsværd yogaskole)


tak for en skøn weekend, skrev Henriette

Tusind tak Britt for endnu en sund og skøn weekend for krop og sjæl. Tak for vidunderlig mad til Rikke, vi spiser rester nu her til aften. Namaste - vi ses igen, skrev Camilla


Endnu engang tusinde tak for en helt fantastisk dejlig yoga weekend. Hvor har vi bare nydt det. SÅ taknemmelige... 
skrev Elizabeth & Carsten, der har været med mange gange


Mange tak for en fantastisk weekend. Det var virkelig lige hvad jeg trængte til. Jeg nød hvert et minut. Det var dejligt at møde de andre søde mennesker, der deltog og nyde naturen omkring Polaris og så tæt på min hjemby. Jeg har følt mig flyvende i dagene efter. Min mave har det bedre - kan jeg se og især mine lunger har åbnet sig på en helt ny måde, jeg føler at jeg kan få måske 10-15% mere ud af mine lunger i yderområderne. Jeg mærkede det især på min løbetur i mandags. Derudover var det rigtig dejligt at lære dig at kende, din ro og overskud smitter af på mig. Jeg var meget glad for vores snakke og følte mig meget godt tilpas i dit selskab.

jævndøgn

rent praktisk

stille vinteryogaferie på det tidligere vandrehjem, nu istandsat til hotel med velegnede rammer til en yogaskole om vinteren,
fredag den 7. - søndag den 16.januar
                            UDSAT


rent praktisk

retreatet foregår i Lystskoven skønt beliggende omgivet af en gammel bøgeskov 100 meter fra vandet, Skælskør Nor.


De skriver selv:

Lystskoven´s historie går tilbage til 1800-tallet og i mere end 200 år været vært for utallige arrangementer og begivenheder. Skælskør Vandrehjem har i over 20 år fungeret som vandrehjem, kursus- og konferencecenter. I dag kan man ikke definere Lystskoven som et vandrehjem, da vi tilbyder flotte og nyistandsatte hotelværelser, og ikke værelser med køjesenge. Vi har hentet inspiration fra det moderne hostel til vores fællesområder, og tilføjet en høj hotel standard på alle værelser. Lystskoven er et luksus hostel med en central beliggenhed – midt i naturen og tæt på byen, med lave priser og nye pæne, rene omgivelser. Vores hostel er ikke som nutidens vandrehjem, men niveauet højere, når det handler om komfort, design og materialevalg. Når du træder indenfor, vil du med det samme opdage, at det ikke er et almindeligt vandrehjem, du bor på. Mange vandrehjem tilbyder et sted at sove. Hverken mere eller mindre. I Lystskoven tilbyder vi et ophold, hvor du har mulighed for at benytte dig af luksuriøse faciliteter og sengene er i høj kvalitet.med plads op til 21 på holdet vælger de fleste at bo alene til blot 595 kr. pr. døgn - men man kan også dele til 447,50 kr. pp. pr døgn. - alle er udstyret med bredbånd, fladskærm og eget badeværelse/wc.Lystskoven har 2 store sale med højt til loftet og panoramavinduer, så man føler sig tæt på skoven og naturen udenfor. Men uanset om det i modsætning til billederne her er vinter og måske ruske og er koldt derude, vil lokalerne altid være gennemvarme.


Lystskoven består desuden af et velegnet spisekøkken samt en pejsestue, der er perfekt til aftenens ceremoni.


opholdet er med fuld forplejning, hvor vi har kok på til middagen, men ellers selv står for forplejningen - brunch og frokost laves sammen som I en ashram kaldet karma yoga.


selve kurset med 6 timers undervisning + olietygning/tratak koster 700 kr. om dagen inkl. alt.
2.100 kr. for en weekend de 2 første døgn

pr. ekstra dag kr. 500

1 uge kr. 4.000
hele perioden = 9 døgn kr. 5.000 = i alt 50 timer

ॐ certifikat udstedes ved 50 timer ॐ
rekvirer nærmere info HER


opholdet med logi, sengelinned, håndklæde, leje af yogashala, opvarmning og slutrengøring i alt 595 kr. i døgnet betales ved bankoverførsel direkte til Lystskoven inden kursets start.
maden kommer oveni til 250 kr. i døgnet - betales direkte til kokken på mobile pay.