castell d'Alaro

Castell d'Alaro

tæt på himlen

silent kloster retreat

et stille retreat på toppen af et bjerg i et gammelt kloster kan betyde en særlig chance for at opleve indre fred og ro...


Castell d'Alaro er en gammel borgruin med et velbevaret moderniseret lille kloster.

se billedgalleriet her


vi bor enkelt uden rindende vand og kun (regn)vand i derfor begrænset mængde og ingen mulighed for at gå rigtigt i bad.


borgen er bygget på toppen af et bjerg i godt 821 meters højde, hvortil man udelukkende kan komme gående.


Castell d'Alaro er bygget i 821 meters højde på toppen af et bjerg med den skønneste udsigt 360 grader rundt og pinjeskov så langt øjet rækker...


vi dyrker yoga på den skønneste udsigtsterasse (se nedenfor), hvor vi mediterer i solopgangen og starter dagen med lyden af morgenens første fugle, insekternes summen og fårenes klokker i baggrunden med et særligt stille program af meditativ yoga inspireret af de 5 tibetanere - om eftermiddagen endnu mere fordybende med fokus på afslapning og nærvær.


se Castell d'Alaros egen hjemmeside her

og få en fornemmelse af stemningen på klostret og turen op af bjerget her


se en lille video fra dagens yoga HER


flere billeder af yoga på terassen med den fantastiske udsigt HER

meditative udflugter

vi dyrker meditativ yoga på den fantastiske terasse med en formidabel udsigt til solopgang og solnedgang, men arrangerer også meditative vandreture, hvor vi tager på opdagelse i den skønne natur med yogamåtten under armen.


vi besøger den lokale grotte cueva san antoniskøn natur med pinjeskov så langt øjet rækker gennemkrydset af vandrestier


program

søndag ankomst - afrejse fredag

mandag - torsdag

kl. 7-9.30 de 5 meditative tibetanere

kl. 9.30 morgenmad

fri til vandring, egen sadhana, meditation

kl. 17-19 meditativ yoga

kl. 19.30 middag

retreatet heroppe på castellet slutter med morgenyoga og sidste fællesbrunch fredag, hvorefter vi tager ned ad bjerget til Sant Honorat eller klosterskolen Bonany


selvom kroppen blir stærkere og mere smidig er målet stadig en tilstand...


derfor vil vi i denne uge på Castell'Alaro være i stilhed (mauna) fra mandag aften til fredag efter morgenyoga - mere om den spirituelle disciplin, mauna her


læs Helles retreat:

du skal ingensteder hen

uge 23 2023 UDSOLGT

søndag den 4. - søndag den 11. juni

Castell d'Alaro er oprindeligt fra år 902 og har en lang historie først som fort bygget af portugiserne og senere erobret af araberne, se mere her


søndag den 4. - fredag den 9.juni 2023

bor vi på Castell d'Alaro... man kan ikke køre helt derop, så de sidste 25 minutter op ad bjerget er til fods og det forudsætter, at man er godt gående og selv kan bære sin bagage bedst rygsæk.


da beliggenheden i denne uge appellerer til vandreture i den omkringliggende natur, er det en fordel at medbringe gode vandresko.


kurset

består af +21 timers undervisning i meditativ yoga og meditation

det koster ialt 2.100 kr. med 2 timers meditativ yoga både morgen og aften fra mandag til morgenyoga fredag, hvor der efterfølgende er brunch og vi tager ned ad bjerget og checker ind og bor de sidste dage med eget bad/toilet på værelset og oplever et ganske andet kloster, hvis køkken forsynes med de skønneste råvarer fra egen permakulturhave, og hvor vi derfor bor med fuld pension.

læs mere på sant Honorat (yogaferie.net)

fællesbil 900 kr. pp pr uge + forsikring/benzin.

kost og logi

det koster pr. nat 30€ + halvpension 20€.


på klostret er tilknyttet en restaurant med à la carte menu og mulighed for at købe drikkevarer, sandwich, kager og snacks i løbet af dagen.


opholdet inkluderer morgenmad efter morgenyogaen og middag efter aftenyogaen.


vi plejer at være castellets eneste overnattende gæster og får vores eget dejlige kølige terracotta langhus med i alt 4 værelser med højt til loftet og enestående udsigt, se ovenover - selvom det er enkelt indrettet, alt i træ med skønne solide køjesenge og med de bedste madrasser, virker alt godt og rart, gennemtænkt med 2 fælles toiletter med vask på gangen.


på klostret er der kun begrænset mængde vand, så der er ikke mulighed for at tage brusebad, men blot adgang til en vask med koldt for det meste rindende regnvand.


du medbringer selv lagen/håndklæde og betaler dit ophold inden afrejse i kontanter, når vi fredag forlader castellet og går ned ad bjerget og kører til sant Honorat/Ermita de Bonany, hvor vi tilbringer de sidste 2 nætter med nemmere adgang til kysten de sidste dage, samt lufthavnen om søndagen, hvor turen igen går hjem...

læs mere om stedet og programmet her

To uger fyldt med meditativ yoga på Mallorca er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv i lang tid. Det er fantastisk at starte dagen med yoga på toppen af et bjerg i solopgang, til duften af røgelse og lyden af geder, får, fugle, en hane og et æsel. Vidunderligt at dyrke eftermiddagsyoga i vandkanten med varme sten mellem tæerne, på strande og i smukke Sa Calobra, til lyden af bølgeskvulp og forskellige fuglestemmer. Det har været nærmest magisk at få lov at være i stilhed, og opleve hvordan den tilstand af ro og fred, som yogaen giver mig, kan bevares igennem hele dagen, når den ikke brydes af ord. Jeg har udfordret min smidighed, mit åndedræt og ikke mindst mig selv, og har rykket mig både på og uden for yogamåtten. Samtidig har jeg fået mange værktøjer til at tage yogaen med mig i min hverdag, og det er jeg meget taknemlig for! Alt i alt en uforglemmelig oplevelse!

skrev Mette, juni 2017 der var med på 3 klostre, se galleriet Mette bag klosterporten HER